marți, 20 decembrie 2011

Floarea-soarelui

    Floarea-soarelui (Helianthus annuus) are flori mari, plate, de culoare galbena si unite intr-un receptacul (palarie), formand o coroana in jurul semintelor mici, de culoare neagra. Cu totii am auzit de aceasca planta, dar putin dintre noi stim ca ea previne arsurile solare...


Parti folosite si recoltare
    Radacina se recolteaza la inceput de toamna, se spala bine, se feliaza si se pune la uscat.
    Tulpina si frunzele se culeg cat timp sunt verzi.
    Petalele se smulg de pe palarie si se usuca in strat subtire.
    Semintele si palaria se culeg pana la sfarsitul lunii septembrie.




Proprietati medicinale ale plantei
    Este bogata in uleiuri volatile, taniuri, fibre, acizi grasi polinesturati (65% acid linoleic) si vitamine de complexul B (niacina, pantotenat), care: grabesc vindecarea ranilor, previn aparitia infectiilor; inhiba producerea colesterolului rau. Contine minerale esentiale pentru mentinerea elasticitatii pielii, regenerarea tesuturilor si buna functionare a muschiului cardiac.




Tratamente interne
    Bronsita, tuse magareasca, laringita, amigdalita, raceli: tinctura de petale de floarea-soarelui: cate doua lingurite diluate intr-un pahar cu apa, baute de trei ori pe zi, sau gargara cu sase lingurite de tinctura diluate cu apa.
    Indigestie, dureri de stomac: pulbere de radacina de floarea-soarelui, cate o lingurita de trei ori pe zi; se tine in gura timp de cateva secunde si se inghite impreuna cu un pahar cu apa.






Olá! Se você ainda não assinou, assine nosso RSS feed e receba nossas atualizações por email, ou siga nos no Twitter.
Nome: Email:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu