marți, 20 decembrie 2011

Coada-soricelului

Coada-soricelului (Achillea millefolium) este o planta ce creste pretutindeni, de la ses pana la munte. Are o mie de frunze colorate in verde-inchis, iar florile sale sunt albe sau roz. Coada-soricelului distruge viermisorii.


Parti folosite si recoltare
    Florile se recolteaza in stadiul de boboci, in perioada mai-iunie.
    Frunzele crescute pe tulpini se culeg din iunie pana in septembrie.Proprietati medicinale ale plantei
    Contine ingrediente cu proprietati antiinflamatoare, constituie o bogata sursa de vitamine; este tonica, antibacteriana, astringenta, diuretica.


Tratamente interne
    Spasme digestive, viermi intestinali, constipatie, flatulenta: infuzie - 30 g de varfuri inflorite se adauga la un litru de apa clocotita. Se beau cate trei cani pe zi, intre mese.
    Dismenoree, amenoree, tulburari datorate menopauzei: sirop - 100 g de frunze de planta se amesteca cu 1.200 g de zahar si 600 ml de apa si se fierb pana cand ajung la consistenta unui sirop. Se beau 20-50 g de sirop diluat in apa in fiecare zi.


Tratamente externe
    Dermatoze, inflamatii ale pielii: suc proaspat de planta aplicat pe pielea afectata.
    Reumatism, tulburari de circulatie, varice: bai cu decoct - o mana de planta se fierbe impreuna cu un litru de apa timp de zece minute, se strecoara si se adauga in apa de baie.Olá! Se você ainda não assinou, assine nosso RSS feed e receba nossas atualizações por email, ou siga nos no Twitter.
Nome: Email:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu