luni, 19 decembrie 2011

Arnica

Arnica ( Arnica montana ) creste in regiunile montane si subalpine. Florile ei seamana cu cele ale margaretei, fiind de un galben aprins.
Parti folosite si recoltare : 
   Florile se culeg in perioada iunie-iulie si se usuca imediat. Cand sunt semiuscate, se rup petalele si se indeparteaza rozetele care prezinta urme de intepaturi de insecte.
   Radacina se recolteaza primavara si se pastreaza in pungi de hartie sau in cutii de tabla.


Proprietati medicinale ale plantei
  Contine helenanina, o substanta ce previne inflamarea tesuturilor lezate in urma loviturilor si are actiune imunostimulanta; este bogata in flavonoide , care intaresc vasele de sange; are efect sedativ natural.


Tratamente interne
   Boli de nervi, epilepsie, dizenterie, apoplexie, palpitatii, insomnie: ceai 10-15 grame de flori se adauga la o ceasca de apa clocotita si se lasa sa infuzeze timp de zece minute. Se bea inghititura cu inghititura.
   Spasme arteriale, arteroscleroza: tinctura, cate 20-25 de picaturi pe zi.


Tratamente externe
   Vanatai, hematoame, inflamatii fara hemoragie: comprese locale cu tinctura de arnica diluata in parti egale cu apa fiarta si racita.
    Reumatism, guta, sciatica: bai calde cu flori de arnica.Olá! Se você ainda não assinou, assine nosso RSS feed e receba nossas atualizações por email, ou siga nos no Twitter.
Nome: Email:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu